donderdag 19 mei 2011

Foundation

Het blijft toch (vind ik) een van de moeilijkste dingen; een perfecte foundation vinden. Een die je huid niet vet maakt, mooi blijft zitten, subtiele glas geeft of juist goed matteert en belangrijkste; de perfecte kleur is. Toch lijkt het bijna onmogelijk om al deze factoren in 1 foundation te krijgen. Maar om toch een gewenst effect te krijgen van een foundation, bestaan er natuurlijk altijd leuke trucjes...



Ik ga jullie vandaag een van de meest voorkomende trucjes laten zien, het mengen van 2 foundations en het mengen van je foundation met een dagcrème.

Ik ga hiervoor 3 producten gebruiken. De Super Stay 24H van Maybelline New York in de kleur 010 Ivory, de Essence Stay All Day in de kleur 40 Soft Honey en als dagcrème gebruik ik Embryolisse Lait-Crème Concentré (niet te koop in Nederland).

Het is handig om de foundation op je hand te mixen en niet meteen op je gezicht. Zo kan je eerst kijken of de verhoudingen wel kloppen en je foundation goed mixen voordat je hem aanbrengt.
Hier zie je van boven naar beneden en van links naar rechts de volgende combinaties:
 - Essence Stay All Day gemixt met Maybelline Super Stay 24H
- Maybelinne Super Stay 24H gemixt met Embryolisse Lait-Crème Concentré
- Essence Stay All Day gemixt met Embryolisse Lait-Crème Concentré
- Essence Stay All day gemixt met Embryolisse Lait-Crème Concentré en Maybelline Super Stay 24H
- Maybelline Super Stay 24H
- Essence Stay All Day

De combinatie die ik  dagelijks gebruik is Maybelline Super Stay 24H gemixt met Embryolisse.

Hier zie je de foundations een beetje uitgesmeert of gemixt.

Dit zijn de foundations als ze goed aangebracht zijn. Schrik niet als je denkt: 'Je ziet de foundation nog ontzettend erg zitten!'. Dat klopt, de foundations moeten even intrekken. Vooral degene die gemixt zijn met dagcrème zullen de eerste 5 min. bleeker zijn omdat de dagcrème nog in moet trekken. De bleke gloed zal verdwijnen na een aantal minuten.

Deze foto heb ik 5 min na de eerste foto gemaakt en je ziet dat je bijna geen enkele foundation meer ziet zitten. En degene die je wel ziet zitten, zijn ook combinaties die ik nooit gebruikt om die reden!
Dit zijn een paar kleine voorbeeldjes hoe je kan spelen met foundation en hoe je zelf je vloeibare make-up kan maken! Je kan natuurlijk ook highlighter door je foundation doen, of een beetje zonnebrand (erg goed voor je huid in de zomermaanden!). Ook bestaat er van MAC een witte foundation, waarmee je foundations lichter van kleur kan maken (als je per ongeluk de verkeerde kleur hebt gekocht bijv.).  Let wel op, hoe meer producten je met elkaar mixt, hoe minder je van elk product nodig hebt! Het kan je dus ook een hoop besparen, want zo doe je langer met al je producten.

xxxx,
Tessa








Geen opmerkingen:

Een reactie posten